Om droger ..

Hittade lite info på internet kanske intressant att läsa lite .
Fast man redan vet så kan man ju vet lite till :)

Droger

En del droger är vanligare än andra bland ungdomar. Hasch och marijuana som man framställer av cannabis är den vanligaste. Därför kan du läsa en hel del om vad föräldrar bör känna till om varningstecken på att någon använder hasch eller marijuana under Oro för tonåringen.


Amfetamin
: Finns som tabletter, kapslar eller pulver som sniffas. Kan också injiceras. I små doser ger amfetaminet ökad energi i flera timmar. Pupillerna är förstorade och stela. Rastlöshet, muskelryckningar och grimaserande är andra vanliga kännetecken hos personer som använder amfetamin.


Bensodiazepiner:
Ångestdämpande och lugnande receptbelagda tabletter. En del tonåringar blandar alkohol med tabletter för att experimentera eller försöka öka berusningen.


Cannabis:
Efter alkohol den vanligaste drogen bland ungdomar. Cannabis finns både som hasch (kåda i klumpar) och marijuana (torkade växtdelar ). Både hasch och marijuana ger ett rus av starka känslor av lycka, upprymdhet, förhöjd självkänsla, men också sämre omdöme och sämre minne.


Dopningsmedel:
Anabola steroider, testosteron och tillväxthormon är exempel på olika dopningsmedel. Dopningsmedel är inte en festdrog, utan tas för att bygga muskler av en del ungdomar som tränar på gym. En tuffare attityd och problem med aggressivitet är ganska vanliga följder av dopningsmedel.


Ecstasy:
En farlig drog på det sättet att den som har upplevt ruset kan efter endast enstaka gånger känna en stark längtan att göra det igen. Ger kraftigt förhöjda känslor av lust, välmående och att komma andra människor nära.


Mefedron:
Ännu inte klassat som narkotika. Kom efter spice (se nedan) som nu är narkotikaklassat.


Spice:
Var då det började sprida sig bland ungdomar inte klassat som narkotika, men blev det i september 2009. Ruset påminner om det som hasch och marijuana ger.


Kommentarer
Postat av: LlLlLiIiInNnNaaAaAaaaaa

josefina är en hård & besynnelig tjej

2010-05-10 @ 21:19:52
URL: http://linutz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0